top of page

HINNASTO

Jokainen video on ainutkertainen ja siitä syystä videon hinnoitteleminen ei ole ihan yhtä helppoa kuin esimerkiksi suklaapatukan.

Olisi hienoa ja mahtavaa sanoa suoraan, että tämän verran nämä videot nyt maksavat. Valitettavasti videon hinnoitteluun ei oikein ole mitään selkeää pakettiratkaisua, joka pätisi jokaiseen tapaukseen.

 

Voidaankin sanoa, että videota tehtäessä käsikirjoitus määrittää budjetin, mutta toisaalta myös budjetti määrittää käsikirjoituksen. On ihan turha suunnitella autokorjaamon mainosvideoon avaruudessa tapahtuvaa taistelukohtausta, jos sellaisen tekemiseen ei ole varaa. Sitten taas toisaalta, jos sellaiseen on varaa, olisi sulaa hulluutta olla harkitsematta sellaisen tekoa.

Siksi onkin parasta, että otat heti yhteyttä Kulma Productionsiin ja kerrot millaista videota suunnittelet yrityksellesi. Siten pääsemme heti yhdessä suunnittelemaan millainen toteutus olisi passeli juuri sinun yrityksellesi.

 

Alta voit käydä tsekkaamassa, mistä ihmeestä se videon hinta oikeastaan muodostuukaan.

MISTÄ VIDEON HINTA MUODOSTUU?

Videon tekemisen voi pääsääntöisesti jakaa aina kolmeen vaiheeseen, jotka toteutuvat jokaikisessä projektissa. Ennen lopullista julkaisuaan jokainen video käy läpi esituotannon, kuvauksen ja jälkituotannon. 

 

1. esituotanto

Esituotanto tarkoittaa kaikkea sitä työtä, mitä tehdään ennen kuvauksia. Ennen kuin sekuntiakaan on kuvattu tai sanaakaan käsikirjoitettu, selvitetään yhdessä videon tilaajan kanssa, miksi videota ollaan tekemässä, mitä sillä halutaan sanoa ja mikä videon kohderyhmä on.

 

Seuraavaksi suunnitellaan videon toteutustapa. Projektista ja sen tavoitteista riippuen optimaalinen toteutustapa on aina yhdessä projektissa erilainen kuin toisessa. Kulmassa videot toteutetaan aina parhaalla mahdollisella tavalla juuri sinun toiveitasi noudattaen.

 

Kun toteutustapa on selvillä, on myös videon lopullinen hinta selvillä. Tämän jälkeen voidaankin siirtyä itse tekemiseen - käsikirjoittamiseen, aikatauluttamiseen, lokaatioiden etsimiseen ja valintaan sekä lopulta castingiin, jossa videollesi etsitään ja valitaan parhaat mahdolliset esiintyjät- olivat he sitten näyttelijöitä tai henkilöitä oman organisaatiosi sisältä.

 

2. kuvaus

Tämän jälkeen päästäänkin siihen hauskimpaan osioon eli itse kuvaamiseen. Halvimmassa vaihtoehdossa kuvaamisen hinnaksi muodostuu 100€/tunti,  eli se mitä täytyy kuvaajalle maksaa. Tässä tapauksessa kaikki kuvaukset toteutetaan tilaajan omissa tiloissa ja videon mahdolliset esiintyjät ovat tilaajan omia työntekijöitä tai esimerkiksi tapahtuman kävijöitä.

 

Lähtökohtaisesti on hyvä muistaa, että aina jos videolla on esiintyjä, näyttelijä, juontaja tai vastaava esiintyvän alan ammattilainen, on hänelle maksettava esiintyvän ammattilaisen palkka.

 

Muita mahdollisia kuluja ovat kuvauspaikkojen vuokrat, erikoisvälineiden vuokrat, rekvisiitta, maskeeraaja, lavasteet ja erikoistehosteet. Voisikin sanoa, että kivan ja yksinkertaisen videon saa halvallakin, mutta uuden James Bond- seikkailun tekemiseen vaaditaan sitten hieman enemmän kahisevaa.

3. jälkituotanto

Kun kaikki projektin kuvat on niin sanotusti purkitettu,  on aika aloittaa editointi. Tässä vaiheessa kuvattu materiaali leikataan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja värimääritellään. Videon ääni jälkikäsitellään ja videoon lisätään tekijänoikeusvapaata musiikkia (on myös mahdollista ja monessa tapauksessa suositeltavaakin käyttää tekijänoikeudellista musiikkia, mutta se lisää videon kustannuksia).

 

Kuvan ja äänen jälkeen videoon lisätään kaikki tarvittavat logot, tekstit ja grafiikat ja sitten homma alkaakin olla purkissa. Lopulta koko video käydään asiakkaan kanssa yhdessä läpi ja tehdään tarvittavat korjaukset.

 

Sellaista se videon tekeminen on. Työvaiheita on monia ja usein ainoa tapa ymmärtää kuinka paljon aikaa ja työvaiheita videon tekemiseen kuluu, on tekemisen kautta.

bottom of page